Marathonpartijen breken Esmeralda op bij Conquesto jeugdtoernooi

Bij het laatste jeugdtoernooi van seizoen 2017-2018 was Esmeralda namens onze club te gast bij Conquesto in Zoetermeer waarbij ze deelnam aan het enkelspel en dubbelspel in de voor haar hoge U17-klasse.

In het dubbelspel met Megan werd na een eenvoudig gewonnen 1e wedstrijd de 2e poulewedstrijd in 3 slordige games verloren waardoor er geen finaleplaats in zat.

In het enkelspel was Esmeralda duidelijk te sterk voor de eerste twee tegenstanders in de poule. De 3e wedstrijd was echter tegen een hele lange dame en dat werd een pittige fight die 3 lange games duurde. Nadat Esmeralda maar liefst 3 matchpoints had laten liggen verloor ze alsnog met 21-23, maar omdat ook de nr.2 van de poule door ging naar de kwartfinale was dat nog geen ramp. Na die marathonpartij volgde er in de kwartfinale echter nog één tegen een dame die vooral hard kon slaan. In een hele warme sporthal werd ook dit een slijtageslag van jewelste en ook hier moest een 3e game de beslissing brengen.  In die game stond Esmeralda lang voor tot 18-16, maar moest zich na 55 minuten uiteindelijk toch met 21-19 gewonnen geven. Beide spelers waren volkomen uitgeput en Esmeralda had ook geen benen meer gehad voor een halve finale ☺.