Badminton in Velp

In 2009 is Lena Gourieva begonnen badmintontrainingen te geven aan een klein groepje jeugdspelers in sporthal De Dumpel te Velp.
Vroeger heeft Lena badminton gespeeld op het hoogste nationale niveau van de voormalige Sovjet-Unie (nu: Rusland) als lid van de nationale ploeg en is zij nationaal jeugdkampioen van de Sovjet-Unie geweest. Haar moeder (die ook nog regelmatig de trainingen komt kijken) is haar grote voorbeeld. Zij heeft in Perm, Rusland een badmintonschool opgericht, waar nu meer dan honderd kinderen trainen, waarvan een aantal op het hoogste niveau in Rusland speelt.
De afgelopen jaren is Lena's badminton-trainingsgroepje uitgegroeid tot badmintonvereniging BC Velp, waarbij Lena ondersteunt wordt door de trainers/begeleiders Rudy en Pieter.

Wij streven als BC Velp na gemotiveerde kinderen op een gezonde en sportieve manier te helpen opgroeien. Vriendschap en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aspecten:

“Kinderen leren om hun eigen krachten te ontdekken. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de innerlijke en deze op een goede manier in hun leven te gebruiken. Niet alleen in de sport, maar ook in de andere aspecten van hun leven: studie, vriendschap, thuis, werk.”  

T/m 22-2-2019 trainen we elke dinsdag en vrijdag in sporthal De Dumpel in Velp tussen 17.00 tot 19.00 uur. Competitiewedstrijden worden doorgaans in het weekend gespeeld. Na 22-2-2019 zullen alleen nog badmintontrainingen plaatsvinden aan gevorderde, gemotiveerde spelers op di/wo door Lena en zal geen competitie meer gespeeld worden door BC Velp

Lena: