Badminton in Velp

In 2009 is Lena Gourieva begonnen badmintontrainingen te geven aan een klein groepje jeugdspelers in sporthal De Dumpel te Velp.
Vroeger heeft Lena badminton gespeeld op het hoogste nationale niveau van de voormalige Sovjet-Unie (nu: Rusland) als lid van de nationale ploeg en is zij nationaal jeugdkampioen van de Sovjet-Unie geweest. Haar moeder (die ook nog regelmatig de trainingen komt kijken) is haar grote voorbeeld. Zij heeft in Perm, Rusland een badmintonschool opgericht, waar nu meer dan honderd kinderen trainen, waarvan een aantal op het hoogste niveau in Rusland speelt.
De afgelopen jaren was Lena's badminton-trainingsgroepje uitgegroeid tot badmintonvereniging BC Velp, maar helaas waren al de clubactiviteiten niet meer te combineren met haar werk. Daarom zijn recent de badmintonactitiveiten weer gereduceerd tot een badmintontrainingsgroep voor een kleine groep gemotiveerde (jeugd)spelers.

Lena streeft ernaar gemotiveerde kinderen op een gezonde en sportieve manier te helpen opgroeien. Vriendschap en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aspecten:

“Kinderen leren om hun eigen krachten te ontdekken. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de innerlijke en deze op een goede manier in hun leven te gebruiken. Niet alleen in de sport, maar ook in de andere aspecten van hun leven: studie, vriendschap, thuis, werk.”  

 

Lena: