Badminton in Velp

In 2009 is Lena Gourieva begonnen badmintontrainingen te geven aan een klein groepje jeugdspelers in sporthal De Dumpel te Velp.
Vroeger heeft Lena badminton gespeeld op het hoogste nationale niveau van de voormalige Sovjet-Unie (nu: Rusland) als lid van de nationale ploeg en is zij nationaal jeugdkampioen van de Sovjet-Unie geweest. Haar moeder (die ook nog regelmatig de trainingen komt kijken) is haar grote voorbeeld. Zij heeft in Perm, Rusland een badmintonschool opgericht, waar nu meer dan honderd kinderen trainen, waarvan een aantal op het hoogste niveau in Rusland speelt.
De afgelopen jaren is Lena's badminton-trainingsgroepje uitgegroeid tot een volwaardige badmintonvereniging BC Velp, waarbij Lena ondersteunt wordt door de trainers/begeleiders Eric, Rudy en Pieter.

Wij streven als BC Velp na kinderen vanaf 7 jaar op een gezonde en sportieve manier te helpen opgroeien. Vriendschap en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aspecten:

“Kinderen leren om hun eigen krachten te ontdekken. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de innerlijke en deze op een goede manier in hun leven te gebruiken. Niet alleen in de sport, maar ook in de andere aspecten van hun leven: studie, vriendschap, thuis, werk.”  

We zijn een actieve vereniging en organiseren diverse activiteiten. Zo doen we mee aan competities en we stimuleren de kinderen aan diverse badmintontoernooien mee te doen. Ook bezoeken we jaarlijks het internationale Yonex Dutch Open toernooi in oktober om geïnspireerd te worden door spelers van het hoogste niveau. Bijna elk jaar komt ook een groep getalenteerde Russische badmintonspelers (jeugd) op bezoek om met en tegen ons te spelen en daarnaast allerlei leuke uitjes met ze te doen.

Elke dinsdag en vrijdag trainen we in sporthal De Dumpel in Velp tussen 17.00 tot 19.00 uur. Competitiewedstrijden worden doorgaans in het weekend gespeeld.

Lena: