Badminton in Velp

Het doel van BC Velp is kinderen vanaf 7 jaar op een gezonde en sportieve manier te helpen opgroeien. Vriendschap en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aspecten.

“Kinderen leren om hun eigen krachten te ontdekken. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de innerlijke en deze op een goede manier in hun leven te gebruiken. Niet alleen in de sport, maar ook in de andere aspecten van hun leven: studie, vriendschap, thuis, werk.”  

Mijn naam is Lena Gourieva en ik ben badmintontrainster.

In 2009 ben ik begonnen badmintontrainingen te geven in sporthal De Dumpel te Velp.
Vroeger heb ik zelf badminton op het hoogste nationale niveau van de voormalige Sovjet Unie gespeeld als lid van de nationale ploeg en ik ben jeugdkampioen van de Sovjet Unie geweest.

In Velp ben ik begonnen mijn droom te verwezenlijken om een vooraanstaande badminton school te starten. Mijn moeder is mijn grote voorbeeld. Zij heeft de bekende badminton school in Perm, Rusland, opgericht.
Daar trainen nu meer dan honderd kinderen, waarvan een aantal op het hoogste niveau van Rusland speelt.
Ik wil graag een dergelijke badmintonopleiding ook hier in Velp realiseren.

We zijn een actieve vereniging en organiseren veel activiteiten. Zo doen we mee aan competities en we stimuleren de kinderen aan diverse badmintontoernooien mee te doen. Ook bezoeken we jaarlijks het internationale Yonex Dutch Open toernooi in oktober om geïnspireerd te worden door spelers van het hoogste niveau. Bijna elk jaar komt ook een groep getalenteerde Russische badmintonspelers (jeugd) op bezoek om met en tegen ons te spelen en daarnaast allerlei leuke uitjes met ze te doen.

Bovendien willen we van elkaar leren om vriendschappen te sluiten en goed en met respect met elkaar om te gaan. En we willen ook onze weerbaarheid en onze gezondheid verbeteren.

Elke dinsdag en vrijdag spelen we in sporthal De Dumpel in Velp tussen 17.00 tot 19.00 uur.

Lena