Homepage

Welkom

Welkom op de website van BC Velp !
Deze Gelderse badmintonvereniging is een initiatief van voormalig professioneel badmintonspeelster Lena Gourieva. We zijn een  badmintonvereniging met vooral jongere spelers (<25 jaar), waarbij dit seizoen 2018/2019 vier teams actief competitie spelen in de bondscompetitie en jeugdcompetitie.

Na februari 2019 zal de club wijzigen naar een trainingsgroep waarbij gemotiveerde/gevorderde (jeugd)spelers op dinsdag en woensdag badmintontrainingen kunnen volgen van Lena. Deelname aan badmintoncompetitie wordt aanbevolen om dit bij een andere badmintonclub in de omgeving te doen.

 

Nieuws

Russische jeugdspelers maken indruk bij internationaal jeugdtoernooi in Hoensbroek

Ook dit jaar waren er weer een paar Russische jeugdspelers te gast bij onze club. Trainer Natasja en haar dochter Dasha (je schrijft Daria) waren er al vaker en dit keer waren ook Ilia en Sofia meegekomen, beiden 10 jaar oud. Afgelopen donderdag was al bij de training in Velp duidelijk dat ze hoge ogen zouden gaan gooien bij het internationale jeugdtoernooi in Hoensbroek op 28/29-12-2018. Niets bleek minder waar, want Sofia (woonachtig in Siberië) bleek in de U11 enkelspel een klasse apart en won met afstand het toernooi.Ook Ilia speelde sterk in het enkelspel, maar verloor in de kwartfinale nipt van de latere toernooiwinnaar. Dat Sofia en Ilia samen ook het mixdubbel wonnen was een logische optelsom. Dasha speelde in de U15 klasse sterk en kwam in de halve finale enkelspel na 3 games net tekort tegen Chloë (om vervolgens bij het teamtoernooi wel van Chloë te winnen). Mixdubbel spelen met Floris bleek opvallend goed te gaan, maar na één gewonnen wedstrijd werd de 2e nipt met 22-20 in de 3e set verloren. Het team-toernooi op 30-12-2018 werd gespeeld met een combi van Nederlandse en Russische spelers. Wessel, Floris, Esmeralda, Dasha, Sofia en Ilia speelden in een zware U15 poule 4 wedstrijden. Hele fraaie wedstrijden en plezier samen gehad en dat het eindresultaat geen prijs opleverde was vandaag bijzaak!
Kortom: het was weer een mooie badmintonweek, mede dankzij onze russische badmintonvrienden die alweer op weg terug zijn naar huis.
Iedereen alvast een voorspoedig, gezond en sportief 2019 gewenst!

Vrijdag 28 december 2018 geen training

Op vrijdag 28 december 2018 is er geen badmintontraining bij BC Velp. De trainers zijn namelijk die dag allemaal bij een internationaal badmintontoernooi in zuid-Limburg. De eerstvolgende training in het nieuwe jaar is op vrijdag 4 januari 2018 vanaf 17.00 uur in sporthal de Dumpel.