Homepage

Welkom

Welkom op de website van BC Velp!
Deze Gelderse badmintonvereniging is een initiatief van voormalig professioneel badmintonspeelster Lena Gourieva.

Nieuws

Louw wint BC Limes jeugdtoernooi 2018 enkelspel U17

Afgelopen zaterdag (16-6-2018) werd één van de laatste jeugdtoernooien van dit seizoen gespeeld in Alphen aan de Rijn. BC Limes had 21 (!) banen ter beschikking voor het spelen van dit goed georganiseerde toernooi. Namens BC Velp speelden Louw, Kian, Esmeralda en Mark mee aan dit toernooi.

Louw speelde een uitstekend toernooi. In het enkelspel U17 kwam hij, na een pittige 3-gamer, de poulefase door en kwam door een walk-over in de finale uit tegen Floris van BC Ellaar. Daarin was hij met 21-13 21-18 duidelijk de sterkste ! In het dubbelspel speelde Louw met Kian en haalden ze ook de finale. Die werd helaas in 2 games verloren, maar een 2e plaats was ook een mooi resultaat. In het enkelspel U17 had Kian pittige tegenstanders. Veel geleerd maar helaas  wel alle wedstrijden verloren.

Esmeralda (11) deed bij dit toernooi mee aan het U17 enkelspel, het best bezette onderdeel van het toernooi. Na een zware 3-gamer op de vroege ochtend te hebben gewonnen, werd vlot de kwartfinale gehaald. Die werd door Esmeralda  knap gewonnen in 2 games. In de halve finale kwam ze met fraai spel op 19-15 voor in de 1e game, maar kon die helaas niet over de streep trekken en verloor ook de 2 game. Toch goed toernooi gespeeld.

Mark (9) speelde in de U11 klasse in het enkelspel tegen 2 jongens die al junior master ervaring hadden. Lastige klus, maar hij weerde zich prima en elk punt was voor hem een knappe prestatie. In het dubbelspel hetzelfde verhaal waarbij hij met een jongen speelde die nog maar kort badminton speelt.

Komend weekend (23/6/2018) nog één laatste jeugdtoernooi van dit seizoen bij Conquesto in Zoetermeer. Esmeralda zal hier onze club vertegenwoordigen in het enkelspel U17.

Clubtrainingen

Komende weken gaan bij BC Velp de clubtrainingen nog gewoon door op de dinsdag- en vrijdagavond. Op vrijdagavond 6 juli 2018 in de laatste training van dit seizoen. Daarna gaat onze sporthal 6 weken dicht (o.a. voor aanleg van een nieuwe vloer). Op dinsdag 21 augustus 2018 starten we dan weer met de eerste training van het nieuwe seizoen 2018/2019!